Rory

In een partij met tweede hands spullen zat deze zwever. De laatste vlucht was iets minder goed geŽindigd. De romp is op een aantal plaatsen gekraakt en de stuurboord vleugel heeft ook een duw gehad. In de neus zat een Graupner Speed 600 Race met een 1:2,8 vertraging. De props waren tijdens de "landing" afgebroken. Het model zelf is bijzonder mooi. Dus absoluut iets om weer op te bouwen.

Het toestel heeft mooi omhoog buigende tips en bevat rolroeren. Remkleppen zijn er helaas niet. De vleugel is gemaakt van schuim ingedekt met abachi. De romp is van polyester

28 juli 2007

De Rory heeft de luchtdoop gehad al is het niet van harte. Tijdens de eerste paar test worpen bleek het zwaartepunt te voorlijk te zijn. Na deze aangepast te hebben, de gok gewaagd om meteen de motor er maar bij te zetten. Alleen leek het alsof de motor het niet trok. Het toestel bleef tegen stall aan hangen en met moeite bleef het op een paar meter vliegen. Toen maar het besluit genomen om terug te keren naar het veld.

De accu nog maar een keer aan de lader gehangen en nog een poging gewaagd. Dit ging een stuk beter, maar nog niet echt naar wens. De volgende keer toch maar eens zonder vertraging, kijken of een hogere snelheid beter resultaat geeft. Het toestel uiteindelijk wel op hoogte kunnen krijgen en een beetje kunnen zweven. Dit is toch heel andere koek en door het gewicht niet even snel te doen. Dat wordt veel oefenen.

10 juni 2007

De knak van de vleugel is onder handen genomen. Ik was bang dat het piepschuim verpulvert zou zijn. Tot mijn verrassing was alleen het abachi geknakt. Het hout verwijdert en de neuslijst gerepareerd. Ook de tips (beide tips waren los gelaten) verlijmd. Voor de neuslijst heb ik twee componenten gebruikt, de tips zijn gedaan met bruis lijm (constructielijm) omdat deze mooi tussen het schuim gaat zitten.

 

Technische gegevens:

Fabrikant ?
Naam Rory
Spanwijdte 214,5 cm
Motor Graupner Speed 600 Race vertraging 1:2,8
Propellor 13x7

Losgelaten wingtip Binnenste van de vleugel In de lijmklemmen

 

Hersteld Open gelegd waar het abachi was geknakt Romp schade

 

 

Naam op de vleugel Even vleugels passen