Hot Shot    (video)

In een partij met tweede hands spullen zat deze Vleugel. Deze zal samen met Schuimpje op de helling actief gaan worden.

Hot Shot heeft gevlogen!

14 januari 2007
De dag was perfect, een lekker briesje uit het westen. De lucht schoon van regenwolken. Omdat het hellingzweven nieuw voor mij is, eerst maar aan de slag met de Delta. Dit is een model van schuim en kan daardoor weinig aan kapot. En dat ging best lekker. Na wat problemen met het draaien (NIET van de wind draaien, maar de neus in de wind houden....) snapte ik het spelletje. Dus ook maar met de Hot Shot proberen.

Alles klaar, zender omgezet naar het juiste model, roeren controleren en gaan maar. De start was al heel anders. De Hot Shot schoot omhoog terwijl de Delta daalde bij de lancering. Vrij snel daarna is de opstijgende wind weg. Dus bochtje terug, alleen is dit niet zomaar een bochtje terug. De Hot Shot snapte geweldadig waarbij alle snelheid er uit is. Netjes weer in de wind krijgen is er dan niet meer bij. Helaas geen tijd meer gehad om verder te testen en te proberen. Na 2 vluchtjes moest ik stoppen. Deze zal de volgende keer zeker vaker de lucht in gaan.

4 maart 2007
Het balanspunt was ver te zoeken. Na deze aangepast te hebben, was het wachten op het juiste moment. 4 maart was zo'n dag. Mooie wind uit het zuidwesten en een afspraak om op de Maasvlakte te gaan vliegen. Daar is een groter duin en meer ruimte en niet te vergeten een stabiele "gladde" wind. Prachtig wat een profiel, bijzonder mooi om deze vleugel in de lucht te zien. Wel was het toestel gevoelig (niet overgevoelig) op de rolroeren. Misschien nog even wat met het lood doen om dat te verhelpen.

 

Technische gegevens:

Fabrikant Robbe
Naam Hot Shot
Spanwijdte 152 cm

 

 

Video's

Snap rol bij terugkeer

9sec, 0,5MB

Geen wind meer

9sec, 0,5MB